نظریه های مشورتی
بانک اعطاکننده تسهیلات برای وثیقه تسهیلات اعطایی بیمهنامه تحصیل کرده و مشخصات خود را به نمایندگی از تسهیلاتگیرنده در بیمهنامه درج کرده است، ذینفع اصلی، بانک است، صاحب مال نیز در حدود ماده ۷ یادشده در جبران خسارت از آن ذینفع است و میتواند جهت دریافت خسارت طرح دعوا کند؛ هرچند پرداخت خسارات وارده به وی با لحاظ قسمت اخیر ماده ۷ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶ صورت میگیرد.
بانک اعطاکننده تسهیلات برای وثیقه تسهیلات اعطایی بیمهنامه تحصیل کرده و مشخصات خود را به نمایندگی از تسهیلاتگیرنده در بیمهنامه […]تعیین غرامت برای صدمه بدنی یا فوت راننده مسبب حادثه از عنوان دیه یا ارش خارج است و حسب مورد به راننده مسبب حادثه و یا ورثه قانونی وی پرداخت میشود و وجه پرداختی جزء ماترک نیست. بر این اساس توقیف این وجه بابت دیون و به عنوان ماترک متوفی فاقد وجاهت قانونی است.
تعیین غرامت برای صدمه بدنی یا فوت راننده مسبب حادثه از عنوان دیه یا ارش خارج است و حسب مورد […]قانون نحوه پرداخت محکومبه دولت و عدم تأمین و توقیف اموال دولتی مصوب ۱۳۶۵ صرفاً ناظر بر وزارتخانهها و مؤسسات دولتی است و شرکتهای دولتی ( شرکت بیمه ایران با لحاظ مواد ۵ و ۹ اساسنامه شرکت سهامی بیمه ایران مصوب ۱۳۳۶) مشمول این قانون نیستند
قانون نحوه پرداخت محکومبه دولت و عدم تأمین و توقیف اموال دولتی مصوب ۱۳۶۵ صرفاً ناظر بر وزارتخانهها و مؤسسات […]پرداخت خسارات بدنی در حوادث رانندگی در مواردی که مجنیعلیه زن است، باید مطابق مقررات ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری،از سوی بیمهگر و بدون لحاظ جنسیت صورت پذیرد. چنانچه موضوع مشمول موارد مذکور در ماده ۲۱ این قانون باشد؛ پرداخت خسارت مزبور از سوی صندوق تأمین خسارتهای بدنی با لحاظ تبصره ماده ۵۵۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ صورت میپذیرد و در هر صورت مبلغ پرداختی مازاد بر دیه متعلقه به عنوان بیمه حوادث و ناشی از الزام قانونی بوده.
پرداخت خسارات بدنی در حوادث رانندگی در مواردی که مجنیعلیه زن است، باید مطابق مقررات ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری،از […]موضوع دعوای کیفری «جرم و مجازات» است که ناظر به نظم عمومی است و لذا ثالث ذیحق محسوب نمیشود؛ مگر در موارد استثنایی.
موضوع دعوای کیفری «جرم و مجازات» است که ناظر به نظم عمومی است و لذا ثالث ذیحق محسوب نمیشود؛ مگر […]تعهد بیمهگر به پرداخت خسارت بدنی، تکلیفی است که به موجب دیگر احکام از جمله حکم مقرر در ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری به آن تصریح شده است و حکم موضوع ماده ۱۵ یادشده که ناظر بر موارد رجوع بیمهگر به راننده مسبب حادثه است، استثنایی و محدود به موارد مصرح قانونی است.
تعهد بیمهگر به پرداخت خسارت بدنی، تکلیفی است که به موجب دیگر احکام از جمله حکم مقرر در ماده ۱۰ […]شروع به جرم مذکور در ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵ که قبلاً به طور خاص برای شروع به جرم مجازات تعیین کرده است نیز قابل اعمال نبوده و در این خصوص مطابق مقررات عام مربوط به شروع جرم مذکور در ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ رفتار میشود.
شروع به جرم مذکور در ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از […]اعتراض ثالث شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی در خصوص خسارت بدنی و مالی در دادگاه کیفری یا حقوقی ذیربط را مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی پیشبینی کرده است، ولی این حق اعتراض ثالث، صرفاً ناظر به دعاوی ناشی از حوادث قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵ است.
اعتراض ثالث شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی در خصوص خسارت بدنی و مالی در دادگاه کیفری یا حقوقی […]هزینههای متعارف معالجه اشخاص ثالث زیاندیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف زمانی معین،ر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. عدم مراجعه مجنیعلیه یا وراث متوفی در فاصله قطعی شدن رأی و انتهای سال کاری به شرکت بیمهگر، موجب سقوط حق مذکور (دریافت دیه به قیمت روز پرداخت) برای آنان نیست و لذا هر زمان میتوانند این حق را مطالبه کنند.
هزینههای متعارف معالجه اشخاص ثالث زیاندیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف زمانی معین،ر عهده […]با توجه به ظاهر تبصره ۵ ماده ۸ یادشده و ماده ۳۹ این قانون، خسارات وارده بر اساس قیمت متعارف زمان ارزیابی توسط کارشناس محاسبه میشود و نه زمان وقوع تصادف.
با توجه به ظاهر تبصره ۵ ماده ۸ یادشده و ماده ۳۹ این قانون، خسارات وارده بر اساس قیمت متعارف […]پرداخت دیه به قیمت یومالاداء اعم از اینکه بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی مسؤول پرداخت آن باشد، نسبت به بیمهنامههای صادره پیش از لازمالاجرا شدن این قانون که خسارت آنها پرداخت نشده است و نیز دیگر موارد که صندوق موضوع ماده ۲۱ این قانون متعهد پرداخت آن بوده است، قابل تسری و اعمال است.
پرداخت دیه به قیمت یومالاداء اعم از اینکه بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی مسؤول پرداخت آن باشد، نسبت به […]شرکتهایی که توسط شرکتهای بیمه ایجاد شده یا میشوند را با اجتماع شرایطی به عنوان شرکت دولتی تلقی نمیکند و از آنجایی که مقرره فوق استثنایی بر قواعد کلی حاکم بر شرکتهای دولتی است، باید به نحو مضیق تفسیر شود.
شرکتهایی که توسط شرکتهای بیمه ایجاد شده یا میشوند را با اجتماع شرایطی به عنوان شرکت دولتی تلقی نمیکند و […]درصورت مشخص و قطعی بودن مبلغ خسارت و عدم اختلاف طرفین در تعیین مقصر یا میزان تقصیر و یا صرف تجدیدنظرخواهی از باب جنبه عمومی جرم، شرکت بیمه میتواند پیش از قطعیت دادنامه و یا حتی پیش از صدور حکم دادگاه، مبلغ دیه را به حساب سپرده دادگستری واریز کند.
درصورت مشخص و قطعی بودن مبلغ خسارت و عدم اختلاف طرفین در تعیین مقصر یا میزان تقصیر و یا صرف تجدیدنظرخواهی […]محدودیت مذکور در تبصره ۳ ماده ۸ یاد شده هم شامل شرکت بیمه است که بیمهنامه شخص ثالث را صادر کرده و هم راننده مقصر و تبصرههای یاد شده صرفاً در خصوص خودروهای سواری قابلیت اعمال و اجرا دارد.
محدودیت مذکور در تبصره ۳ ماده ۸ یاد شده هم شامل شرکت بیمه است که بیمهنامه شخص ثالث را صادر […]هزینههای متعارف معالجه اشخاص ثالث زیاندیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف معین، بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اینکه هزینههای معالجه کمتر یا بیشتر از میزان دیه باشد.
هزینههای متعارف معالجه اشخاص ثالث زیاندیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف معین، بر عهده […]پرداخت دیه از بیتالمال در مواردیکه قانون تجویز کرده است با پرداخت خسارت از سوی صندوق تأمین خسارتهای بدنی موضوع ماده ۲۱ قانون صدرالذکر دو مقوله متفاوت هستند و مادام که تأمین خسارتهای بدنی زیاندیدگان موضوع ماده ۲۱ قانون یاد شده از طریق این صندوق امکانپذیر باشد، نوبت به تأمین آن از بیتالمال نمیرسد
پرداخت دیه از بیتالمال در مواردیکه قانون تجویز کرده است با پرداخت خسارت از سوی صندوق تأمین خسارتهای بدنی موضوع […]مجازات تعزیری جرایم موضوع تخلفات رانندگی به استثنای موارد مذکور در تبصره ماده ۷۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵، با توجه به ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و تبصرههای آن، تعزیر درجه شش محسوب میشود.
مجازات تعزیری جرایم موضوع تخلفات رانندگی به استثنای موارد مذکور در تبصره ماده ۷۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵، با […]در صورت عدم تقصیر راننده وسیله نقلیه با عنایت به ماده ۲۱ قانون مذکور، پرداخت خسارت بدنی فرد مصدوم بر عهده صندوق تأمین خسارتهای بدنی است.
در صورت عدم تقصیر راننده وسیله نقلیه با عنایت به ماده ۲۱ قانون مذکور، پرداخت خسارت بدنی فرد مصدوم بر […]مسبب حادثه نمیتواند از فعل زیانبار خود منتفع شود، قاتل (اعم از عمدی یا غیر عمدی) نمیتواند از آن برخوردار شود.
مسبب حادثه نمیتواند از فعل زیانبار خود منتفع شود، قاتل (اعم از عمدی یا غیر عمدی) نمیتواند از آن برخوردار […]درصورت مصدومیت یا فوت عابر پیاده دارای تقصیر است، مشمول بیمه موضوع قانون بیمه اجباری خسارت مصوب۱۳۹۵ می باشند. و در صورت فوت، شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی حسب مورد و به استناد ماده ۲۶ یاد شده باید خسارت بدنی مربوطه را به مصدوم یا وراث متوفی پرداخت کند.
ذرصورت مصدومیت یا فوت عابر پیاده دارای تقصیر است، مشمول بیمه موضوع قانون بیمه اجباری خسارت مصوب۱۳۹۵ می باشند. و […]برداشت از حساب شرکت بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت یا صندوق مذکور حسب مورد طرف دعوا قرار گرفته و محکومعلیه دادنامه باشد؛ در این صورت با رعایت مقررات مربوط، توقیف و برداشت محکومبه از حساب آنها بلامانع است.
برداشت از حساب شرکت بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت یا صندوق مذکور […]شروع به جرم مذکور در ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵) که قبلاً به طور خاص برای شروع به جرم، مجازات تعیین شده است نیز مطابق مقررات عام مربوط به شروع جرم مذکور در ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با لحاظ ماده ۱۵ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ رفتار میشود.
شروع به جرم مذکور در ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی […]در صورتی که خودرو فاقد بیمهنامه باشد و وسیله نقلیه با اذن مالک در اختیار راننده مسبب حادثه قرار گیرد و به مسبب حادثه خسارت بدنی وارد شده باشد، خسارت قابل پرداخت نمی باشد.
در صورتی که خودرو فاقد بیمهنامه باشد و وسیله نقلیه با اذن مالک در اختیار راننده مسبب حادثه قرار گیرد و […]درصورتیکه راکب موتورسیکلت مسبب حادثه، طفل و طبعاً فاقد گواهینامه رانندگی و وسیله نقلیه وی نیز فاقد بیمهنامه بوده است، خسارات بدنی وارد شده توسط صندوق تأمین خسارتهای بدنی پرداخت میشود.
درصورتیکه راکب موتورسیکلت مسبب حادثه، طفل و طبعاً فاقد گواهینامه رانندگی و وسیله نقلیه وی نیز فاقد بیمهنامه بوده است، خسارات […]درصورت فوت متهم به قتل،تعقیب امر کیفری موقوف می شود؛ لکن این امر مانع رسیدگی به موضوع دیه در صورت مطالبه مصدومین یا اولیای دم مقتول نبوده/دیه همواره به نرخ روز پرداخت میشود
درصورت فوت متهم به قتل،تعقیب امر کیفری موقوف می شود؛ لکن این امر مانع رسیدگی به موضوع دیه در صورت […]چنانچه در حادثه رانندگی منجر به صدمه بدنی غیرعمدی، راننده مقصر ناشناس متواری شود و خودرو نیز شناسایی نشود، پرداخت خسارت بدنی اشخاص ثالث بر عهده صندوق تأمین خسارتهای بدنی است
چنانچه در حادثه رانندگی منجر به صدمه بدنی غیرعمدی، راننده مقصر ناشناس متواری شود و خودرو نیز شناسایی نشود، پرداخت خسارت […]حکم مقرر در ماده ۲۲ قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ مبنی بر پرداخت خسارت بدنی از محل صندوق تأمین خسارتهای بدنی، ناظر بر فرض تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه در رشته شخص ثالث و شامل راننده مسبب حادثه موضوع ماده ۳ این قانون که ثالث محسوب نمیشود، با لحاظ ماده ۶۵ قانون فوقالذکر قابل تسری نیست
حکم مقرر در ماده ۲۲ قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ مبنی بر پرداخت خسارت بدنی از محل صندوق تأمین خسارتهای […]مقنن به منظور جبران زیان وارده بهرغم انتساب حادثه به رفتار زیاندیده، ترتیبات و تکالیف خاصی را برای پرداخت زیان از سوی شرکت بیمه مقرر داشته است،
مقنن به منظور جبران زیان وارده بهرغم انتساب حادثه به رفتار زیاندیده، ترتیبات و تکالیف خاصی را برای پرداخت زیان […]نظر به اینکه مقنن برای رفتار مذکور در ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال ۱۳۹۵ مجازات خاصی در نظر گرفته است، بنابراین شروع به چنین جرمی نیز مشمول عمومات قانونی شروع به جرم مقرر در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با لحاظ ماده مذکور است
نظر به اینکه مقنن برای رفتار مذکور در ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در […]رسیدگی و صدور حکم در خصوص جریمه مقرر در ماده ۳۳ قانون بیمه اجباری خساراتمصوب ۱۳۹۵، تابع عمومات و مستلزم تقدیم دادخواست است
رسیدگی و صدور حکم در خصوص جریمه مقرر در ماده ۳۳ قانون بیمه اجباری خساراتمصوب ۱۳۹۵، تابع عمومات و مستلزم […]در فرضی که راننده مقصر حادثه فاقد بیمهنامه است و متوفی مجهولالهویه است، وفق ماده ۲۱ قانون بیمه اجباری خسارات مصوب ۱۳۹۵، خسارت بدنی وارده از محل صندوق تأمین خسارتهای بدنی قابل جبران و پرداخت است
در فرضی که راننده مقصر حادثه فاقد بیمهنامه است و متوفی مجهولالهویه است، وفق ماده ۲۱ قانون بیمه اجباری خسارات […]خسارت وارد بر رانندهای که در جریان تعمیر وسیله نقلیه دچار حادثه شده است؛ از سوی شرکت بیمه قابل جبران است
خسارت وارد بر رانندهای که در جریان تعمیر وسیله نقلیه دچار حادثه شده است؛ از سوی شرکت بیمه قابل جبران […]دریافت خسارت بدنی ناشی از حادثه رانندگی توسط راننده مصدوم غیر مسبب حادثه از شرکتهای بیمه طرف قرارداد و دانشجویی یا دانشآموزی، مسقط تعهد بیمهگر موضوع قانون بیمه اجباری خسارت مصوب۱۳۹۵ در پرداخت تمام خسارات بدنی وارده به شخص ثالث (راننده غیر مسبب) تا سقف تعهدات قانونی بیمهگر مزبور نیست
دریافت خسارت بدنی ناشی از حادثه رانندگی توسط راننده مصدوم غیر مسبب حادثه از شرکتهای بیمه طرف قرارداد و دانشجویی […]آنچه بیمهگذار به عنوان حق بیمه پرداخت میکند، وجهی است که متعلق حق بیمهگر قرار گرفته تا در مقابل وجوه دریافتی به تعهد خود در مقابل ذینفع عمل کند. بنابراین توقیف آن به عنوان مال محکومعلیه (بیمهگذار) امکانپذیر نیست.
آنچه بیمهگذار به عنوان حق بیمه عمر پرداخت میکند، وجهی است که متعلق حق بیمهگر قرار گرفته تا در مقابل […]هزینههای متعارف معالجه اشخاص ثالث زیان دیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف معین با لحاظ ماده ۳۰ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است
هزینههای متعارف معالجه اشخاص ثالث زیان دیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف معین با […]برداشت از حساب شرکت بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت و یا صندوق مذکور حسب مورد طرف دعوا قرار گرفته و محکومعلیه دادنامه باشد
برداشت از حساب شرکت بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت و یا صندوق […]از آنجا که مقررات بند (ب) ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۱/۱/۱۳۹۰ لازمالاجرا شده است، موجب قانونی در الزام شرکت بیمه به پرداخت خسارت بدنی راننده مسبب حادثه وجود ندارد
از آنجا که مقررات بند (ب) ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از […]چنانچه حادثه منتسب به راننده نباشد، راننده یادشده نیز مطابق بند «ت» ماده یک قانون یادشده شخص ثالث تلقی میشود و میتواند خسارات مالی و بدنی وارد بر خود را وفق مواد قانونی مربوط مطالبه کند
چنانچه حادثه منتسب به راننده نباشد، راننده یادشده نیز مطابق بند «ت» ماده یک قانون یادشده شخص ثالث تلقی میشود […]چنانچه از زمان لازمالاجرا شدن قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۸۷، خسارات مربوطه مشمول مرور زمان موضوع ماده ۱۲ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۴۷ نشده باشد، موضوع مشمول مقررات قانون بیمه اجباری ۱۳۹۵ بوده و مرور زمان شامل آن نمیشود
چنانچه از زمان لازمالاجرا شدن قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۸۷، خسارات مربوطه مشمول مرور زمان موضوع ماده ۱۲ […]در فرضی که نقص فنی خودروی مسبب حادثه به عنوان علت تامه تصادف اعلام شده است، هر یک از این نهادها میتوانند پس از پرداخت خسارت برای بازیافت آن به نسبت درجه تقصیر به مسببان مراجعه کنند و عدم پیشبینی این امر به عنوان خسارت تحت پوشش (کلوز) در قرارداد بیمه مؤثر در مقام نیست
در فرضی که نقص فنی خودروی مسبب حادثه به عنوان علت تامه تصادف اعلام شده است، هر یک از این نهادها […]حکم ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری مبنی بر ورود به دعوا یا اعتراض ثالث از سوی شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی شامل اعتراض به قرار منع یا موقوفی تعقیب صادره از سوی بازپرس نمیشود
حکم ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری مبنی بر ورود به دعوا یا اعتراض ثالث از سوی شرکت بیمه یا صندوق […]در حوادث رانندگی پرداخت دیه مشمول احکام مقرر در «قانون بیمه اجباری خسارت » است؛ لذا مطابق ماده ۳۶ این قانون در حوادث منجر به فوت، پرداخت خسارت بدنی حسب مورد از سوی بیمهگر یا صندوق، نیاز به رأی مرجع قضایی ندارد.
در حوادث رانندگی پرداخت دیه مشمول احکام مقرر در «قانون بیمه اجباری خسارت » است؛ لذا مطابق ماده ۳۶ این […]با عنایت به نص ماده ۱۵ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ مجازات تعیین شده در قسمت اخیر ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری مطابق مقررات عام مربوط به شروع جرم مذکور در ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ رفتار میشود
با عنایت به نص ماده ۱۵ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ مجازات تعیین شده در قسمت اخیر ماده […]صرف عدم مراجعه اشخاص موجبی برای عدم پرداخت به نرخ روز دیه نیست و بیمه گر مکلف است ظرف بیست روز از تاریخ قطعی شدن خسارت، مبلغ دیه را پرداخت و در صورت عدم مراجعه اشخاص یادشده، این مبلغ را به صتدوق تأمین خسارتهای بدنی واریز و قبض مربوط را به مرجع قضایی ذیربط تحویل دهد
صرف عدم مراجعه اشخاص موجبی برای عدم پرداخت به نرخ روز دیه نیست و بیمه گر مکلف است ظرف بیست روز […]عدم شمول ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی در قبال خسارت های بدنی در مواردی که اشخاص حقوقی ازجمله شرکت های بیمه متعهد به پرداخت هستند
عدم شمول ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی در قبال خسارت های بدنی در مواردی که اشخاص حقوقی ازجمله شرکت […]پرداخت خسارت (دیه) به وراث راننده متوفی مقصر (مسبب حادثه) که فاقد گواهینامه رانندگی متناسب بوده است، منتفی است
پرداخت خسارت (دیه) به وراث راننده متوفی مقصر (مسبب حادثه) که فاقد گواهینامه رانندگی متناسب بوده است، منتفی است […]مازاد بر دیه زن، به عنوان بیمه حوادث تلقی شده و از شمول عنوان «دیه» خروج موضوعی دارد و ، راننده مسبب حادثه از مازاد بر دیه (بیمه حوادث) متعلق به مورث خود مطابق مقررات مربوطه ارث میبرد.
مازاد بر دیه زن، به عنوان بیمه حوادث تلقی شده و از شمول عنوان «دیه» خروج موضوعی دارد و ، […]راننده مسبب حادثه فاقد گواهینامه رانندگی باشد، از شمول تعهدات موضوع ماده ۳ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث خارج است
راننده مسبب حادثه فاقد گواهینامه رانندگی باشد، از شمول تعهدات موضوع ماده ۳ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص […]پرداخت دیه به راننده فاقد گواهینامه رانندگی که در وقوع حادثه مقصر شناخته شده و یا به اولیای دم وی منتفی است
پرداخت دیه به راننده فاقد گواهینامه رانندگی که در وقوع حادثه مقصر شناخته شده و یا به اولیای دم وی […]طبق ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی میتواند با توجه به دعوای اصلی مطروحه، حسب مورد نسبت به خسارات بدنی و مالی در دادگاه کیفری یا حقوقی ذیربط مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی اقامه دعوا کند
طبق ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی میتواند با توجه به دعوای اصلی مطروحه، حسب […]جبران خسارت وارده بر راننده مسبب حادثه عنوان دیه ندارد و از نوع پرداخت خسارت است و تعهد شرکت بیمه به پرداخت این مبالغ از باب بیمه حوادث است
جبران خسارت وارده بر راننده مسبب حادثه عنوان دیه ندارد و از نوع پرداخت خسارت است و تعهد شرکت بیمه […]خسارات بدنی مازاد بر سقف تعهد بیمهای از محل صندوق تامین خسارتهای بدنی به پرداخت میشود، استفاده از قاعده تسهیم مبلغ خسارت میان زیاندیدگان از محل بیمهنامه دارای توجیه و قابل پذیرش است
خسارات بدنی مازاد بر سقف تعهد بیمهای از محل صندوق تامین خسارتهای بدنی به پرداخت میشود، استفاده از قاعده تسهیم […]نحوه مطالبه خسارت موضوع ماده ۳۰ قانون بیمه اجباری، از سوی زیان دیده، اولیاء دم یا وراث قانونی تابع تشریفات خاصی نیست و ارائه مدارک لازم جهت دریافت خسارت، بر اساس ماده ۳۰ قانون موصوف، «مطالبه خسارت» محسوب میگردد
نحوه مطالبه خسارت موضوع ماده ۳۰ قانون بیمه اجباری، از سوی زیان دیده، اولیاء دم یا وراث قانونی تابع تشریفات […]در مواردی که بین طرفین حادثه در خصوص تعیین مقصر و میزان تقصیر اختلاف نظر نباشد، پرداخت خسارت بدنی بدون نیاز به رأی مرجع قضایی، و یا ارائه سایر مدارک مذکور در این ماده امکانپذیر است
در مواردی که بین طرفین حادثه در خصوص تعیین مقصر و میزان تقصیر اختلاف نظر نباشد، پرداخت خسارت بدنی بدون […]راننده مقصر حادثه، ثالث تلقی نمیشود و لذا از شمول مقررات صندوق تأمین خسارات بدنی موضوع ماده ۲۱ قانون بیمه اجباری خارج است، و پرداخت خسارات مازاد بر مبلغ مذکور تابع بیمهنامه حوادث راننده است لذا تا سقف مبلغ مندرج در بیمهنامه مذکور قابل مطالبه است
راننده مقصر حادثه، ثالث تلقی نمیشود و لذا از شمول مقررات صندوق تأمین خسارات بدنی موضوع ماده ۲۱ قانون بیمه […]درصورت فوت متهم به قتل،تعقیب امر کیفری موقوف می شود؛ لکن این امر مانع رسیدگی به موضوع دیه درصورت مطالبه مصدومین یا اولیای دم مقتول نبوده
درصورت فوت متهم به قتل، تعقیب امر کیفری موقوف می شود؛ لکن این امر مانع رسیدگی به موضوع دیه درصورت […]در فرض که سرنشین خودرو در اثر پرتاب سنگ از بیرون و بدون برخورد سنگ با خودرو دچار صدمه شده است، چنانچه به تشخیص مقام قضایی وجود وسیله نقلیه در وقوع حادثه موثر باشد، حسب مورد بیمهگر یا صندوق مکلف به پرداخت خسارات مربوط خواهد بود
در فرض که سرنشین خودرو در اثر پرتاب سنگ از بیرون و بدون برخورد سنگ با خودرو دچار صدمه شده است، […]جبران خسارت وارده بر راننده مسبب حادثه عنوان دیه ندارد و از نوع پرداخت خسارت است و تعهد شرکت بیمه به پرداخت این مبالغ از باب بیمه حوادث است
جبران خسارت وارده بر راننده مسبب حادثه عنوان دیه ندارد و از نوع پرداخت خسارت است و تعهد شرکت بیمه […]با توجه به ماهیت متفاوت بیمههای مسئولیت اشخاص،دریافت بیمه حوادث و عمر با خسارات بدنی موضوع قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ منافاتی نداشته و قابل جمع است
با توجه به ماهیت متفاوت بیمههای مسئولیت اشخاص،دریافت بیمه حوادث و عمر با خسارات بدنی موضوع قانون بیمه اجباری مصوب […]خواهان باید با اخذ تأمین دلیل و ارائه اطلاعات مربوط به خودرو، هویت دارنده آن و نیز بیمه آن را تحصیل و متعاقب آن حسب مورد نسبت به طرح دعوا علیه بیمه اقدام نماید
خواهان باید با اخذ تأمین دلیل و ارائه اطلاعات مربوط به خودرو، هویت دارنده آن و نیز بیمه آن را […]تغییر نام مقصر حادثه توسط ضابط قضایی از قلمرو شمول ماده ۶۲ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسیله نقلیه مصوب ۱۳۹۵ خروج موضوعی دارد
تغییر نام مقصر حادثه توسط ضابط قضایی از قلمرو شمول ماده ۶۲ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث […]ارجاع به ارزیاب و اخذ نظر وی موضوعیت دارد و در راستای سیاست قضازدایی مقنن میباشد و طرح دعوا بدون طی فرایند مذکور در ماده ۳۹ قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ و تبصره آن بر خلاف نظر مقنن است
ارجاع به ارزیاب و اخذ نظر وی موضوعیت دارد و در راستای سیاست قضازدایی مقنن میباشد و طرح دعوا بدون […]مبنای محاسبهی میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل دیه فوت یا دیه و ارش جرح در فرض ورود خسارت بدنی به مرد مسلمان در ماه غیر حرام و هزینه معالجه آن میباشد
مبنای محاسبهی میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل دیه فوت یا دیه و ارش جرح در فرض […]در حوادث منجر به فوت، پرداخت خسارت بدنی از سوی بیمهگر نیاز به رأی مرجع قضایی ندارد
در حوادث منجر به فوت، پرداخت خسارت بدنی از سوی بیمهگر نیاز به رأی مرجع قضایی ندارد جزئیات نظریه […]شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارت بدنی حسب مورد میتواند وارد ثالث یا معترض ثالث باشد، دعاوی مزبور با توجه به دعوای اصلی مطروحه، حسب اقتضاء در دادگاه کیفری یا حقوقی اقامه خواهد شد
شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارت بدنی حسب مورد میتواند وارد ثالث یا معترض ثالث باشد، دعاوی مزبور با توجه […]حادثه رانندگی که حین انجام کار اتفاق میافتد، تحت شمول هر دو نظام حقوق کار و تصادفات قرار میگیرد. در نتیجه در اینگونه حوادث باید از نظر کارشناسان راهنمایی و رانندگی و بازرسان کار هر دو استفاده شود
حادثه رانندگی که حین انجام کار اتفاق میافتد، تحت شمول هر دو نظام حقوق کار و تصادفات قرار میگیرد. در […]صرف ابتلای کارگر به بیماری ناشی از کار، موجب مسئولیت کیفری کارفرما یا مسئول کارگاه نمیباشد؛ مگر آنکه مطابق ماده ۴۹۲ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ نتیجه (زیان جسمی و روحی) وارده به آنها مستند باشد
صرف ابتلای کارگر به بیماری ناشی از کار، موجب مسئولیت کیفری کارفرما یا مسئول کارگاه نمیباشد؛ مگر آنکه مطابق ماده […]افرادی که مازاد بر ظرفیت اتوبوس و سایر خودروها سوار میشوند مشمول تعریف سرنشین بوده و در صورت بروز تصادف، میتوانند برای دریافت دیه، به شرکت بیمه مراجعه نمایند و شرکت های بیمه نیز مکلف به پرداخت کلیه زیانههای وارده به افراد سرنشین خواهند بود
افرادی که مازاد بر ظرفیت اتوبوس و سایر خودروها سوار میشوند مشمول تعریف سرنشین بوده و در صورت بروز تصادف، […]حادثه رانندگی که حین انجام کار اتفاق میافتد، تحت شمول هر دو نظام حقوق کار و تصادفات قرار میگیرد و در نتیجه در اینگونه حوادث باید از نظر کارشناسان راهنمایی و رانندگی و بازرسان کار، هر دو، استفاده شود
حادثه رانندگی که حین انجام کار اتفاق میافتد، تحت شمول هر دو نظام حقوق کار و تصادفات قرار میگیرد و […]برداشت از حساب شرکت بیمهگر و یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت و یا صندوق حسب مورد طرف دعوا قرار گرفته و محکومعلیه دادنامه باشد؛ در این صورت با رعایت مقررات مربوط، توقیف و برداشت محکومبه از حساب آنها بلامانع است
برداشت از حساب شرکت بیمهگر و یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت و یا […]خسارات موضوع شمول قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث، صرف خسارات بدنی و مالی ناشی از سوانح وسایل نقلیه است و خسارات ناشی از غیر این سوانح را در بر نمیگیرد.
خسارات موضوع شمول قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث، صرف خسارات بدنی و مالی ناشی از سوانح […]آرای قطعی صادره از سوی شعب دادگاههای تجدیدنظر در تضاد باشد با لحاظ بند ۴ ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ ذینفع میتواند درخواست اعاده دادرسی را وفق مقررات مطرح نماید
آرای قطعی صادره از سوی شعب دادگاههای تجدیدنظر در تضاد باشد با لحاظ بند ۴ ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی […]عدم اقدام برای مطالبه دیه از ناحیه مجنیعلیه یا وراث وی (متوفی)، موجب سقوط حق آنان برای دریافت دیه به نرخ روز نیست و لذا هر زمان میتوانند این حق را مطالبه نمایند
عدم اقدام برای مطالبه دیه از ناحیه مجنیعلیه یا وراث وی (متوفی)، موجب سقوط حق آنان برای دریافت دیه به […]در صورت عدم تقصیر راننده وسیله نقلیه و اینکه مسبب حادثه، مالک یا مالکان حیوان بوده که شناخته نشدهاند،پرداخت خسارت بدنی راننده و سرنشینان آن به عهده صندوق تأمین خسارتهای بدنی است
در صورت عدم تقصیر راننده وسیله نقلیه و اینکه مسبب حادثه، مالک یا مالکان حیوان بوده که شناخته نشدهاند،پرداخت خسارت […]با توجه به لزوم وجود حسن نیت برای شخصی که از قرارداد بیمه منتفع می گردد، به سرباز وظیفه یا پایوری که خودکشی کرده است دیه یا غرامتی تعلق نمی گیرد و موضوع از شمول حمایت های مقرر در قانون بیمه عمر و حوادث پرسنل نیروهای مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان های تابعه یا وابسته به آن ها مصوب ۱۳۷۹ خارج است.
با توجه به لزوم وجود حسن نیت برای شخصی که از قرارداد بیمه منتفع می گردد، به سرباز وظیفه یا پایوری […]منظور از عبارت «لازم و ملزوم» در ماده ۵۴۶ این است که بین شکستگی جمجمه و زوال عقل رابطه علیت وجود داشته باشد و شکستگی جمجمه موجب زوال عقل باشد.
منظور از عبارت «لازم و ملزوم» در ماده ۵۴۶ این است که بین شکستگی جمجمه و زوال عقل رابطه علیت […]پرداخت دیه به نرخ زمان تأدیه به معنای جریمه تأخیر نیست و اصولا نرخ دیه سالانه اعلام میشود؛ و در ماده ۳۲ یادشده به ازای هر روز تأخیر، جریمهای معادل نیم در هزار در حق زیاندیده یا قائممقام وی مقرر شده است
پرداخت دیه به نرخ زمان تأدیه به معنای جریمه تأخیر نیست و اصولا نرخ دیه سالانه اعلام میشود؛ و در […]پرداخت دیه به نرخ زمان تأدیه به معنای جریمه تأخیر نیست و اصولا نرخ دیه سالانه اعلام میشود؛ و در ماده ۳۲ یادشده به ازای هر روز تأخیر، جریمهای معادل نیم در هزار در حق زیاندیده یا قائممقام وی مقرر شده است
پرداخت دیه به نرخ زمان تأدیه به معنای جریمه تأخیر نیست و اصولا نرخ دیه سالانه اعلام میشود؛ و در […]به موجب تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری مبنی بر پرداخت «خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف» بهویژه درباره مسؤولیت مقصر، حکم قانونی است و مادام که به اعتبار و قوت خود باقی است، لازمالاجرا است و عمومات قانون مربوط به مسؤولیت مدنی را تخصیص زده است.
به موجب تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری مبنی بر پرداخت «خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف» بهویژه […]در خصوص بیمه عمر مطابق ماده ۲۴ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶ وجه مربوط که باید بعد از فوت پرداخت شود، به ورثه قانونی متوفی که مطابق مقررات قانون مدنی تعیین می گردد، باید پرداخت شود
در خصوص بیمه عمر مطابق ماده ۲۴ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶ وجه مربوط که باید بعد از فوت پرداخت شود، […]برداشت از حساب شرکت بیمهگر و یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت و یا صندوق حسب مورد طرف دعوا قرار گرفته و محکومعلیه دادنامه باشد، در این صورت با رعایت مقررات مربوط، توقیف و برداشت محکومبه از حساب آنها بلامانع است.
برداشت از حساب شرکت بیمهگر و یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی صرفاً در صورتی مجاز است که شرکت و یا […]در صورت عدم تقصیر راننده وسیله نقلیه و اینکه مسبب حادثه، مالک یا مالکان حیوان بوده که شناخته نشدهاند، پرداخت خسارت بدنی راننده و سرنشینان آن، به عهده صندوق تأمین خسارتهای بدنی است
در صورت عدم تقصیر راننده وسیله نقلیه و اینکه مسبب حادثه، مالک یا مالکان حیوان بوده که شناخته نشدهاند، پرداخت خسارت […]مطالب مطرح شده از سوی شرکتههای بیمه و یا صندوق وفق دعوت ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری عنوان «دفاع» ندارد، بلکه از باب «اظهارات مطلع» صرفاً برای کشف حقیقت و روشنتر شدن موضوع قابلیت ترتیب اثر دارد
مطالب مطرح شده از سوی شرکتههای بیمه و یا صندوق وفق دعوت ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری عنوان «دفاع» ندارد، […]عدم مسؤولیت متصدی حمل و نقل ریلی (لوکوموتیوران)، مانع استفاده وراث متوفی از مزایای قانونی بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث (که جنبه حمایتی از زیان دیدگان حوادث مزبور را دارد) نخواهد بود
عدم مسؤولیت متصدی حمل و نقل ریلی (لوکوموتیوران)، مانع استفاده وراث متوفی از مزایای قانونی بیمه اجباری خسارات وارد شده […]دعوت شرکتهای بیمه و صندوق وفق ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری به معنای حق تجدیدنظرخواهی شرکت بیمه یا صندوق طرف دعوا نبوده
دعوت شرکتهای بیمه و صندوق وفق ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری به معنای حق تجدیدنظرخواهی شرکت بیمه یا صندوق طرف […]حکم مقرر در ماده ۱۴ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶ نــاظر به تقصیر عمد است و شامـل غیر عمـد نمی شود
حکم مقرر در ماده ۱۴ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶ نــاظر به تقصیر عمد است و شامـل غیر عمـد نمی شود […]با عنایت به حکم مقرر در صدر ماده ۲۴ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶، ذکر مشخصات ذینفع وجه بیمه عمر در سند بیمه نامه ضروری است و لذا وجه بیمه بر اساس ماده مذکور در اختیار ورثه قرار میگیرد تا در راستای اراده بیمه گذار اقدام نمایند.
با عنایت به حکم مقرر در صدر ماده ۲۴ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶، ذکر مشخصات ذینفع وجه بیمه عمر در […]در بیمه عمر، شخص میتواند به نفع یک یا چند نفر از وراث خود یا شخص ثالث بیمه شود و غرامت مربوط بعد از فوت به آنها پرداخت گردد، این غرامت از شمول عنوان ترکه متوفی خارج بوده و قابل توقیف بابت بدهی متوفی نمیباشد.
در بیمه عمر، شخص میتواند به نفع یک یا چند نفر از وراث خود یا شخص ثالث بیمه شود و […]شرکتها بیمه در پروندههای کیفری طرف دعوا تلقی نمیشوند، مطالب مطرح شده از سوی آنها عنوان «دفاع» ندارد؛ بلکه از باب «اظهارات مطلع» صرفاً برای کشف حقیقت و روشنتر شدن موضوع قابلیت ترتیب اثر دارد.
شرکتها بیمه در پروندههای کیفری طرف دعوا تلقی نمیشوند، مطالب مطرح شده از سوی آنها عنوان «دفاع» ندارد؛ بلکه از […]دریافت رضایتنامه کمتر از میزان خسارت با تصریح ماده ۱۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث رانندگی مصوب ۱۳۹۵، فاقد اعتبار می باشد
دریافت رضایتنامه کمتر از میزان خسارت با تصریح ماده ۱۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر […]متهم فاقد تضمیناتی (مانند موردی که خودروی تصادفی فاقد بیمهنامه باشد) مقام قضایی باید مطابق قواعد عام حاکم بر صدور قرار تأمین و از جمله معیارها و ضوابط مذکور در ماده ۲۵۰ قانون صدرالذکر رفتار نماید
متهم فاقد تضمیناتی (مانند موردی که خودروی تصادفی فاقد بیمهنامه باشد) مقام قضایی باید مطابق قواعد عام حاکم بر صدور […]حق اولویت صندوق تامین خسارت های بدنی در بازیافت مبالغ پرداختی است و لذا محملی برای قرار دادن صندوق یاد شده در ردیف غرما وجود ندارد
حق اولویت صندوق تامین خسارت های بدنی در بازیافت مبالغ پرداختی است و لذا محملی برای قرار دادن صندوق یاد […]محكوميت شركت بيمه در پرونده كيفري علی الاصول منتفي است و در انتفای این امر (محکومیت شرکت بیمه در پرونده کیفری) تفاوتی بین فرض حیات و ممات راننده مقصر وجود ندارد
محكوميت شركت بيمه در پرونده كيفري علی الاصول منتفي است و در انتفای این امر (محکومیت شرکت بیمه در پرونده […]اعتراض ثاالث مندرج در ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری برای شرکتهای بیمه اختصاص به دعاوی حقوقی دارد و در مورد دعاوی کیفری منتفی است
اعتراض ثاالث مندرج در ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری برای شرکتهای بیمه اختصاص به دعاوی حقوقی دارد و در مورد […]دوچرخه که نیروی محرک آن، نیروی وارد شده به رکاب توسط راکب است و از منظر فنی «موتوری» محسوب نمیشود
دوچرخه که نیروی محرک آن، نیروی وارد شده به رکاب توسط راکب است و از منظر فنی «موتوری» محسوب نمیشود […]چنانچه به منظور عمل جراحی، جراحاتی به مجنیعلیه وارد شود، از شمول محکومیت مقصر به پرداخت دیه مقدر یا غیرمقدر ( ارش) خارج است
چنانچه به منظور عمل جراحی، جراحاتی به مجنیعلیه وارد شود، از شمول محکومیت مقصر به پرداخت دیه مقدر یا غیرمقدر […]در حوادث منجر به فوت، پرداخت خسارات بدنی از سوی بیمهگر نیاز به رأی مرجع قضایی ندارد
در حوادث منجر به فوت، پرداخت خسارات بدنی از سوی بیمهگر نیاز به رأی مرجع قضایی ندارد جزئیات نظریه […]اگر زیاندیده بخواهد حسب مورد علیه بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی طرح دعوا کند، لزوماً باید مسبب حادثه را نیز طرف دعوا قرار دهد؛ اما عکس قضیه صادق نیست
اگر زیاندیده بخواهد حسب مورد علیه بیمهگر یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی طرح دعوا کند، لزوماً باید مسبب حادثه را […]خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمهنامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود
خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمهنامه شخص […]مادام که حکم لازم الاجرا از سوی دادگاه صادر نشده باشد موجب قانونی جهت مداخله واحدهای اجرای احکام مدنی وجود ندارد. لذا در فرض سوال، بحث اعلام جرم سالبه به انتفاء موضوع است.
مادام که حکم لازم الاجرا از سوی دادگاه صادر نشده باشد موجب قانونی جهت مداخله واحدهای اجرای احکام مدنی وجود […]